Quantcast
Channel: ניהול ומנהיגות Archives - סטטוס
Viewing all 938 articles
Browse latest View live

יוסי גולד מונה למנכ"ל חברת הגיוס וההשמה PeopleCom‏

$
0
0

פורסם:29.3.16   צילום: יח"צ

 

יוסי גולד (32) התמנה למנכ"ל חברת PeopleCom (פיפל קום), המתמחה בגיוס, השמה ו"הד הנטינג" של אנשי טכנולוגיה, HR ובכירים בחברות הייטק וסטארט אפים. במסגרת תפקידו יהיה גולד אחראי לניהול החברה, המבצעת מאות השמות מדי שנה, ובנוסף יוביל בה את תחומי הפיתוח העסקי והמכירות.

גולד שימש בתפקידו הקודם במשך חמש שנים מנהל מוקד עסקי ופרטי בחברת האינטרנט בבילון, והיה אחראי למערך מכירות בהיקף של מיליוני דולרים בשנה. בנוסף, שימש גולד יועץ בתחומי ההקמה ותפעול של מוקדי מכירות ושירות לקוחות, כולל תהליכי גיוס והכשרה שלהם.

גולד הינו בעל תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים מאוניברסיטת אריאל.

 

 

The post יוסי גולד מונה למנכ"ל חברת הגיוס וההשמה PeopleCom‏ appeared first on סטטוס.


יש לכם עניין עם בעלי עניין שאוהבים או שונאים אתכם?

$
0
0

פורסם 27.3.16   צילום: shutterstock

 

בעלי עניין בחברה כשמם כן הוא – יש להם עניין בפעילות שהארגון שלנו עושה.
בעלי העניין בארגון יכולים להיות:
  1. פנימיים – עובדים או מנהלים;
  2. קשורים לפעילות החברה – לקוחות, ספקים, מפיצים, ועוד;
  3. חיצוניים לחברה – ממשלה/ חוקים רגולטורים ואחרים, "קבוצות לחץ"/לוביסטים, קהילה מקומית, גופים מקצועיים ועוד.
העניין שהם מגלים בנו יכול להיות חיובי, למשל גורמים שרוצים שהארגון יצליח, או שלילי – ארגונים שמרגישים שהצלחת הארגון שלנו תפגע בהם או תקטין את הצלחתם. למשל: ארגונים שמתחרים על אותו פלח שוק, או כל סיבה אחרת.
ציר השפעה נוסף הוא יכולת ההשפעה של בעלי העניין עלינו. בעל עניין חיובי עם יכולת השפעה חזקה יכול לסייע ולקדם אותנו, ואילו בעל עניין שלילי עם יכולת השפעה גדולה, יכול מאד להכאיב או להזיק לנו.
לרוב, אנו ממוקדים במטרות שלנו, ובעשייה שלנו, כאילו אנו מרכז העולם. בדרך כלל אנו ממוקדים בבעלי עניין מסוימים, כמו: לקוחות, מתחרים וספקים. לא תמיד אנו עסוקים בכל בעלי עניין שסביבנו.

שלב א – מיפוי המצב הקיים

תהליך זה מזהה באופן כמותי ואיכותי את בעלי העניין, האם הם בעדנו או נגדינו?

stakeholder 1

אם לא ננהל כוחות אלו בתבונה, אנו עלולים להישאר במקום או אף גרוע מכך – להיות מוסטים לכיוונים שהם לטובת בעלי העניין יותר מאשר לטובתנו.

שלב ב – מיפוי מידת ההשפעה של בעלי העניין

לאחר שזיהינו את בעלי העניין, נלמד מה עמדותיהם וציפיותיהם, וכן את ההשפעה שלהם עלינו. בהתאם לכך נתכנן את אסטרטגית הפעולה והתקשורת עימם כדי שתמיכתם תגבר והתנגדותם תתמתן.
האיור שלהלן מנתח את תכנון אסטרטגית הפעולה בהתאם לרמת העניין וההשפעה של בעלי העניין בארגון. רמת העניין קובעת את מידת המעורבות של בעל העניין, בעוד שמידת ההשפעה קובעת את יכולתו וסמכותו להשפיע, לטוב או לרע על הצלחת הארגון.
stakeholder 2
איור 1: ניתוח בעלי עניין לפי יכולת ההשפעה שלהם ומידת העניין שלהם

שלב ג – אסטרטגיית התקשורת עם בעלי העניין

לאחר שמופו בעלי העניין לפי עוצמתם ומידת העניין בנו, נתכנן את אסטרטגיית התקשורת עימם. כדי שאסטרטגיית התקשורת לא תישאר על הנייר נדרש באמת לתכנן ולעקוב אחר ביצוע התקשורת עימם בהתאם לתכנון.

  1. רמת עניין גבוהה עם יכולת השפעה חזקה – ניהול צמוד – קבוצה זאת מכילה בעלי עניין להם יש עניין בארגון וגם יכולת השפעה גבוהה. למשל: דירקטוריון החברה. ננהל עימם תקשורת צמודה ונעדכן אותם באופן סדיר.
  2. רמת עניין גבוהה עם יכולת השפעה נמוכה – עדכון שוטף – קבוצה זאת כוללת בעלי עניין אשר להם רמת עניין גבוהה בארגון, אך מידת סמכותם ויכולת ההשפעה שלהם נמוכה. למשל: ספקים ומפיצים –  ניידע אותם באופן שוטף בנושאים הרלוונטיים אליהם.
  3. רמת עניין נמוכה עם יכולת השפעה חזקה  – שמירה על שביעות רצון גבוהה – קבוצה זאת מכילה גופים אשר לא מעורבים באופן ישיר בפעילות השוטפת של החברה. למשל: גופים רגולטורים. יש להם עניין בהצלחת החברה כמו כל חברה אחרת. הם לא מתעניינים בפעילות השוטפת, אך הם יכולים להתערב העוצמה גדולה אם הארגון מפר את הכללים שהם קבעו. במקרה כזה, על הארגון להיות "מיושר" עם הנחיות אותם גופים.
  4. רמת עניין נמוכה עם יכולת השפעה נמוכה– בקרה – קבוצה זאת מכילה בעלי עניין שהשפעתם נמוכה וגם מידת העניין שלהם נמוכה. למשל: ארגונים הפועלים בנישה שלנו. נפקח עין על קבוצה זאת ונפעל בהתאם להתפתחויות ולצורך.

stakeholder 3

איור 2: ניתוח אסטרטגיית התקשורת עם בעלי עניין לפי יכולת ההשפעה שלהם ומידת העניין שלהם

לסיכום, אפילו תקן 9001 ISO במהדורתו העדכנית 9001:2015 ISO הוסיף דרישה התחלתית – להבין את הארגון והקשרו. הבנת הארגון והקשרו כוללת בין היתר – את הבנת הצרכים והציפיות של מחזיקי העניין (ככה תרגמו בתקן את המושג  Stakeholders). הדרישה ההגיונית היא:

  1. לזהות את בעלי העניין
  2. להבין את הדרישות שלהם ומידת הרלוונטיות שלהם לארגון

כפועל יוצא מפעילויות אלה – הארגון יתכנן את תהליכי העבודה שלו. עבודת קודש זו הינה פעילות מחזורית, שכן הסביבה משתנה, פעילות הארגון משתנה, בעלי העניין משתנים ומתחלפים, מידת העניין שלהם בנו משתנה, ובהתאם – תוכנית הפעילה שלנו ל"ניהול בעלי העניין" מתעדכנת.

האם אתם מנהלים את בעלי העניין שלכם ? עד כמה אתם מנהלים אותם? אשמח לשמוע ולפתח עימכם דיון על כך.

מאמרים נוספים בנושא ניהול בעלי עניין שיכולים לעניין אותך:

*אורנה קמין היא מנכ"לית OK יועצים לניהול וחברה בקבוצת ד"ר עדנה פשר ושות' יועצים לניהול בע"מ www.pasher.co.il 

The post יש לכם עניין עם בעלי עניין שאוהבים או שונאים אתכם? appeared first on סטטוס.

עו"ד רפי שיף מונה לסמנכ"ל לקוחות אסטרטגיים בחברת ההשמה קודקס

$
0
0

 

פורסם: 3.4.16  צילום: יח"צ

 

שיף, נשוי + 4, הינו בעל תואר ראשון במשפטים ובמדעי המחשב וכן בוגר לימודי ניהול משאבי אנוש מאוניברסיטת בר אילן. שיף בעל ניסיון רב שניםבליווי מקצועי וייעוץ קריירה לעורכי דין לרבות עו"ד בכירים, וכן במתן ייעוץ אסטרטגי ובניהול תהליכי גיוס למשרדי עו"ד מובילים וארגונים גדולים במשק. שיף אף נוטל חלק בליווי תהליכי מיזוגים בין משרדים.

בתפקידו הנוכחי יתמקד שיף בביסוס והובלת הקשר עם הלקוחות האסטרטגיים של החברה.

קודקס היא חברת ההשמה וייעוץ הקריירה המובילה בענף המשפט זה 16 שנים. לפני 5 שנים הקימה חברה בת המתמחה בהשמה בתחומי השיווק, הפרסום, הדיגיטל ויחסי הציבור.

החברה עוסקת, בין היתר, בייעוץ אסטרטגי וניהול תהליכי גיוס לפירמות מקומיות ובינלאומיות, ליווי תהליכי מיזוגים, הפעלת וניהול מרכזי הכוון קריירה במוסדות לימוד מובילים, ניהול פלטפורמה טכנולוגית עבור גופים עסקיים וציבוריים ועוד.

 

The post עו"ד רפי שיף מונה לסמנכ"ל לקוחות אסטרטגיים בחברת ההשמה קודקס appeared first on סטטוס.

בוחרים להשתנות

$
0
0

פורסם: 30.3.16    צילום: shutterstock

 

"היהפוך כושי עורו ונמר חברבורותיו"?—- "רחצו היזכו הסירו רוע מעלליכם מנגד עיני חידלו הרע לימדו היטב …."!

זוהי שאלה כבדת משקל שכבר דשו בה מקדמת דנא מכל זווית אפשרית. במאמר קצר זה אוכל רק לתאר מניסיוני האישי כמלווה תהליכי שינוי מה נדרש מאנשים וארגונים העוברים תהליכי שינוי בין אם נכפו עליהם, בין אם יזמו אותם מרצונם החופשי.

אין סיכוי
ובכן השאלה הראשונה העומדת תמיד לנגד עיני היא הכותרת הלקוחה מירמיהו הנביא פרק יג' פסוק כג'.ומישעיהו פרק א' פסוק טז' שם פוסק הנביא ירמיהו בצורה החלטית, אין סיכוי לפרט להשתנות כשם שאין סיכוי לעם כקולקטיב להשתנות: "גם אתם תוכלו להטיב לימודי הרע" כלומר הרע הפך לטבע שני. לעומתו מתאר ישעיהו אפשרות לשינוי קיצוני המותנה בשינוי התנהגות ושינוי ערכים " אם יהיו חטאיכם כשנים,כשלג ילבינו אם יאדימו כתולע כצמר יהיו" (שםיח')
כבר אמרו חכמים שאין להתחמק מהשינוי שהרי השינוי הוא הדבר הקבוע ביותר בעולמנו ובהווייתנו. אם כן כיצד ניתן לגשר בין שתי הגישות, כיצד אפשר ליצור מצבים שבהם הכושי אינו הופך את עורו אך בכל זאת הנמר משנה את גוון חברבורותיו, כיצד ניתן לשנות ולהטיב לימודי רע? קרוב לודאי שקיימות תורות וטכניקות שונות לביצוע המשימה אך המכנה המשותף לכולם הוא בראש ובראשונה –הבחירה .

הכרה בצורך
הניסיון מלמד ששינוי יכול להתרחש רק אם האדם ,הארגון והעומדים בראשו,המדינה והעם מכירים בצורך בשינוי ובוחרים להשתנות. פעמים הבחירה נעשית מלחץ הנסיבות אך לעולם הבחירה של הפרט היא תנאי מוקדם לכל שינוי של התנהגות וערכים. נקודת המוצא לתהליכי שינוי היא שלמרביתנו כפרטים או כארגונים קיימת היכולת להפיק מאיתנו יותר, כלומר יש בכולנו פוטנציאל רב שאינו מנוצל.
מתי ארגון או פרט חשים בצורך להשתנות? בדרך כלל כאשר הנסיבות,האישיות, הסביבתיות והחברתיות משתנות. אדם חש בצורך להשתנות בהופכו להורה, הוא חש ומכיר בצורך להשתנות, בחושו בסכנה בריאותית ( לא תמיד הוא בוחר לעשות כך למשל כולם יודעים שהעישון מזיק לבריאות,או שההשמנה מזיקה לבריאות אך לא כולם חדלים לעשן או פותחים במסע מייגע להרזיה) כלומר יסוד הבחירה הוא הקובע בתהליך השינוי.
ארגונים עסקיים החשים בסכנה, בדרך כלל נוקטים פעולה להתמודדות עם המצב ,פעולה זו היא למעשה תהליך שינוי הדורש לפעמים הסרת "שומנים" או שינוי התנהגות וערכים. לעומת זאת ארגונים הסמוכים על קופת הציבור נוהגים בדרך כלל כאותם מעשנים או שמנים שמודעים לבעיה ולצורך, אך אינם נוקטים פעולה ואינם בוחרים בשינוי. (לעיתים הפרה מזמן כבר אינה מניבה חלב אך הם עדיין צמודים לעטיניה באמצעות חוזי עבודה ותנאי עבודה הסטורים…)

הצלחה או הישרדות
המניע העיקרי והחזק ביותר לפעולת השינוי היא ההצלחה או ההישרדות .כיוון שהשינוי הוא התהליך הקבוע העיקרי בחיינו, הרצון להצליח,להסתגל ולשרוד מניעים אותנו לבחור בשינוי.כך למשל אנו מתאימים את התנהגותנו כפרטים (בדרך כלל) לגילנו, אנו מתאימים את הארגון לדרישות השוק ,באמצעות שיפור שירות, שיפור איכויות,הורדת עלויות וכו'. אלו הן התאמות הדורשות ברוב המקרים שינויים התנהגותיים וערכיים.
נושא הביטחון בתעופה העולמית עבר שינוי קיצוני לאחר אירועי התאומים בניו יורק, כל זאת מתוך רצון להצליח ולשרוד על אף איומי הטרור. השינוי חל אצל נותני השירות ובאותה מידה חלחל והפך להרגל אצל ציבור הנוסעים אשר בתחילת התהליך התמרמרו על הקשיים והטרדות הנובעות מהחמרת תהליכי הבידוק. במקרה זה אנו עדים בעליל לשינוי התנהגותי, יותר סבלנות, יותר הבנה מצד הציבור ויותר הקפדה מצד אנשי הביטחון.
בארגוני מטה העוסקים בעיקר בתיאומים, ובישיבות אינסופיות, העומדים בראשם מבינים ובמקרים רבים בוחרים להתייעל באמצעות הדרכה מתאימה לבחירת סדרי עדיפות ושיפור תהליכי ניהול הישיבות. כל אלה כרוכים בשינויים התנהגותיים וערכיים שאינם מתרחשים בין לילה, שהרי השתתפות אדם בישיבה אינה תמיד חיונית ומחייבת מבחינה עניינית,אלא לעיתים מהווה מעין סמל סטאטוס אך בו זמנית יוצר בזבוז זמן ומשאבים.

סוכני שינוי
על מנת להצליח בשינוי רצוי ליצור מצבים שבהם יורגשו הישגים מדידים ומידיים. אלה עדיפים על פני שינויים מערכתיים מעמיקים המזעזעים את אמות הסיפים. שינויים אפקטיביים נעשים עקב בצד אגודל שהרי מדובר בהתנהגות ההופכת להרגל של קבע או לטבע שני.
הרעיון המרכזי בהחדרת שינוי בין אם מדובר בפרט או בארגון הוא להפוך את הנפשות הפועלות לסוכני שינוי, לכאלה המטיפים בשער ובחזקת נאה דורש נאה מקיים.

מהפכות הנכפות באמצעות ציוויים אולי מביאים לשינוי אך שינוי זה הוא בדרך כלל חיצוני שבמקרה הטוב מביא לידי שינוי התנהגות אך לעיתים רחוקות יוצר שינוי ערכים המהווה תנאי לשינוי עמוק ואמיתי ההופך לטבע שני.
לכן על הרצף שבין הפיכת "הכושי" את עורו לבין "ההלבנה כשלג" כדברי הנביאים, על המנהיגים, המנהלים ובעיקר המחנכים באשר הם, להפנים את העובדה שמדובר בהתנהגויות וערכים, ששינויים דורשים סבלנות, התמדה ובעיקר דוגמה אישית ואין להסתפק בהכרזות ובהטפות כדוגמת הנביאים, שאומנם הציעו דרך אך איש לא שעה לעצתם, ההיפך התייחסו אליהם כאל חריגים "אוויל הנביא משוגע איש הרוח" (הושע פרקט' פסוקז') ומכאן גם כינויים, נביאי הזעם והתוכחה. ללא ספק נאומיהם היו חוצבי להבות אך הישגיהם בשטח היו דלים אם בכלל.

 

 

יוסי פשר

* יוסי פשר  הוא  מומחה בפיתוח ארגוני והדרכה בארץ ובחו"ל http://www.pasher.co.il

 

The post בוחרים להשתנות appeared first on סטטוס.

CodeOasis בצמיחה: מגייסת 15 עובדים חדשים

$
0
0

פורסם: 6.4.16   צילום: יח"צ

 

החברה מציעה לעובדים אופק ניהולי, עיסוק בטכנולוגיות החדשניות ביותר, ראייה מערכתית, קשר ישיר ובלתי אמצעי עם הלקוחות, בינהם גופים גדולים כמו גם סטארט-אפים, ומצפה מן העובדים שיתחברו למוטו של החברה – אין אתגר או צורך של לקוח שעובדי CodeOasis אינם יכולים לתת לו מענה.

בין התפקידים:

  • מפתחי דוט נט וקוד פתוח אוטודידקטים, סקרנים ורעבים בתחילת דרכם – אפס עד שנה ניסיון.
  • נינג׳ות HTML/CSS לעבודה על מגוון פרוייקטים חדשניים – ניסיון של שנה ומעלה.
  • מפתחי קליינט שחולמים ונושמים JavaScript – מעל שנה ניסיון.
  • מפתח/ת IOS מוכשר/ת – ניסיון של שנתיים ומעלה.
  • מפתחי BO  – ניסיון של שנה ומעלה.
  • מפתחי ווב אוטודידקטים שמעוניינים לעבוד עם הטכנולוגיות והכלים החדשניים ביותר  – ניסיון של שנה ומעלה.
  • ראש צוות מובייל מנוסה מאוד (IOS ואנדרואיד – מעל 3 שנות ניסיון בפיתוח Hands On.
  • ראש צוות קוד פתוח מנוסה בטכנולוגיות מובילות (70% Hands On).

משרדי החברה שוכנים בהרצליה פיתוח. דוא"ל לשליחת קורות חיים: jobs@codeoasis.com

 

 

CodeOasis מתמחה במתן שירותי תוכנה בתחומי הדיגיטל ומערכות מידע, ומספקת One-Stop-Shop לארגונים, לסטארט-אפים ולמה שבניהם. החברה עוסקת בתכנון, פיתוח, עיצוב ממשק משתמש וחווית לקוח, בדיקות תוכנה ושירותי IT ומספקת גם ייעוץ טכנולוגי ושירותי CTO, ללקוחות מקומיים ובינלאומיים.

החברה הוקמה ב- 2004 ומונה כ- 60 מקצוענים ומובילים טכנולוגים. בעשור האחרון פיתחה החברה מאות  מערכות מידע, מערכות תפעוליות, מערכות ניהול תוכן ופורטלים, אתרי e-commerce, אפליקציות מובייל, אפליקציות לעמדות שירות עצמי ודסקטופ, מערכות תשלום, שירותי אופשור ועוד, בדגש על חווית משתמש רציפה ויצירת אינטגרציה עם כל מערכות המידע הארגוניות.

CodeOasis מלווה לקוחות לאורך שנים אך גם יודעת לתת מענה זריז במקרה של שירותים מיוחדים, לצד הפעילות השוטפת של הלקוח ומבלי להפריע לה. החברה מתמחה בשחרור צווארי בקבוק טכנולוגים ומסייעת לחלץ לקוחות ממצבי ביש בהתקשרות בלתי מוצלחת עם ספקים.

 

בין לקוחות החברה: ישראכרט, סופרפארם, אלדן, שירביט, קרן ירושלים, מרכז בגין, סודה סטרים, מכון ויצמן, Robomow,Software  Rocket, Wix ועוד.

 

* בצילום: מימין רונן פישר ואמיר גולן, מנכ"לים משותפים

The post CodeOasis בצמיחה: מגייסת 15 עובדים חדשים appeared first on סטטוס.

קורס ניהול עסק משפחתי: אתגרים וכלים להצלחה

$
0
0

פורסם: 10.4.16

 

קיומם של עסקים משפחתיים בעולם כמו גם במדינת ישראל הינה תופעה נפוצה, למעלה מ-50% מהחברות הנסחרות בבורסה הישראלית מוגדרות כחברות משפחתיות ושיעור גבוה יותר מכלל העסקים בישראל הינם עסקיםמשפחתיים. מחקרים מהשנים האחרונות מראים כי עסקים משפחתייםמגיעים לביצועים פיננסיים טובים יותר בהשוואה לעסקים שאינםמשפחתיים. אחד ההסברים לכך הוא אוסף הערכים שהמשפחה מביאה לעסק: סולידריות עסקית, מודעות לשמירה על השם הטוב של העסקשלפעמים הוא גם שם המשפחה עצמה ותרבות ארגונית של חשיבה לטווח ארוך.

מאידך, השילוב הייחודי של מערכות המשפחה והעסק כולל מורכבות המשפיעה על בני המשפחה, הארגון העסקי והעובדים שאינם בני משפחה. מורכבות ייחודית זו כוללת עירוב של גבולות בין אהבה וכסף, קריירה וכוח, החלטות אישיות והחלטות עסקיות. מחקרים מראים שמורכבות זו משותפת לעסקים משפחתיים רבים מאוד, למרות שלעתים היא נתפסת בטעות כייחודית לעסק ספציפי. גם באתגרים הניצבים בפניהם, העסקים המשפחתיים דומים אלו לאלו: כמו אתגר המעבר בין הדורות והכנת העסק והמשפחה לשרידות לאורך זמן.
לאחר 65 שנות קיומה של המדינה, העסקים המשפחתיים בארץ הינם "צעירים" יחסית לעסקים משפחתיים במדינות אחרות בעולם המערבי. זו גם הסיבה שבניגוד לבתי ספר מובילים בעולם למנהל עסקים שמציעים מזה שנים רבות תכניות בתחום, בישראל תכנית זו הינה ייחודית.

קורס ניהול עסק משפחתי נועד להעמיק את הידע של בעלי עסקים ומשפחותיהם לגבי האתגרים המיוחדים העומדים בפני עסקים משפחתיים והדרכים להתמודדות המוצלחת עם אתגרים אלו. במהלך הלימודים המשתתפים יחשפו לידע שנצבר במשפחות בארץ, למחקרים בעולם ולפרקטיקה וניסיון מהשטח, מפי מומחים ומבעלי ניסיון אישי.

להב 1

לפרטים והרשמה

ניהול אקדמי: ד"ר נאוה מיכאל-צברי

תאריך פתיחה: 05/04/16

The post קורס ניהול עסק משפחתי: אתגרים וכלים להצלחה appeared first on סטטוס.

סינרגיה ארגונית: מדריך חדש לשדרוג התוצאות בחברות, ארגונים ומוסדות

$
0
0

פורסם:10.4.16  צילום: יח"צ

 

גישת הסינרגיה פותחה במטרה לסייע למנהלים לשפר את יחסי הגומלין בארגון שלהם וכתוצאה מכך להביא לשדרוג תפוקות הארגון. השיטה מתמקדת בשיפור יחסי הגומלין בין העובדים, הצוותים, המנהלים, היחידות והתרבויות השונות בארגון ומטפלת בשלוש רמות ארגון: בפרט, ביחידה הארגונית ובארגון כולו.

גישת הסינרגיה מאפשרת את אחדות הניגודים ברמת הארגון למרות הקושי ביישומה, הנובע מהטבע האנושי לעודד תחרות ולפעול מתוך שיקולים פוליטיים או מתוך שיקולי אגו.

 

יישום גישת הסינרגיה אפשרית בשני ממדים, ממד הכלה ואפשור או ממד כפייה ואילוץ.

הספר נכתב עבור:

  • הבעלים, חבר הדירקטוריון, השותף או המנהל בארגונים קטנים כגדולים, בכל סקטור ובכל מגזר, המבקש לשפר את התפוקות של הארגון.
  • מנהל צוות המשימה, איש משאבי האנוש, הפיתוח הארגוני וההדרכה המעוניין להיחשף לשיטות חדשות בעלות ערך מוסף מוכח לארגון.

 

רמי בן ישי

*ד"ר רמי בן-ישי הוא יועץ ארגוני בכיר עם ניסיון של למעלה מ- 20 שנים, בניהול, בייעוץ, בהוראה ותכניות פיתוח מנהלים בחברות ובמוסדות אקדמיים, בישראל ובחו"ל.  רמי עזר עד כה לעשרות ארגונים ופרויקטים לצלוח תהליכי שינוי; לייצר סינרגיה במיזוגים ורכישות; לשפר יחסי גומלין קו- מטה, בין מחלקות פיתוח – ייצור- שיווק – מכירות – גביה; לשפר את חווית השירות ללקוח.

 

מחיר הספר: 88 ₪. מחיר ספר אלקטרוני: 47 ₪.

להשיג בכל חנויות הספרים המובחרות ובאתר www.ben-yshai.com

פייסבוק – לחץ       לינקד אין – לחץ

The post סינרגיה ארגונית: מדריך חדש לשדרוג התוצאות בחברות, ארגונים ומוסדות appeared first on סטטוס.

אביעד אריאל מצטרף כשותף לקרן ורטקס

$
0
0

 

פורסם: 12.4.16  צילום: יח"צ

 

קרן ההון סיכון ורטקס (Vertex Ventures), מקרנות ההון סיכון המובילות בישראל, מודיעה על צירופו של אביעד אריאל כשותף בקרן הרביעית שהושקה לאחרונה. אביעד (41), בעל תואר ראשון במדעי המחשב ופיזיקה (תל אביב) וMBA מאוניברסיטת שיקגו, התחיל את הקריירה המקצועית שלו כמפתח ולאחר מכן עבד בפירמת הייעוץ מקינזי ובבנק ההשקעות Barclays Capital בניו יורק. בארבע השנים האחרונות עבד אביעד במשרד הישראלי של קרן בסמר האמריקאית והיה מעורב בכמה מחברות הסטארטאפ המעניינות בישראל, בהן: Ravello, Leaba, Traffix, Soluto, Wix, Intucell, Fiverr ו-StratoScale.

“אנו שמחים לצרף למשפחת ורטקס את אביעד", אמר ינאי אורון, שותף בקרן ורטקס. "אביעד הוא משקיע מוערך שמביא עמו נסיון מגוון ורשת קשרים ענפה, ולאור הכרותנו בשנים האחרונות אנחנו משוכנעים ביכולתו להשקיע בחברות צעירות ומבטיחות ולעבוד לצד היזמים כדי לממש את הפוטנציאל".

"קרן ורטקס היא קרן ייחודית בהון סיכון הישראלי – קרן המעורבת בכמה מסיפורי ההצלחה הגדולים ביותר של השנים האחרונות (Waze, CyberArk, SolarEdge) ומשלבת צוות איכותי עם גישה עניינית וצנועה בעבודה מול יזמים", אומר אביעד אריאל. "אני משוכנע שישראל תצמיח בשנים הקרובות מספר משמעותי של חברות חדשניות ואנחנו נמשיך להשקיע בשלבים מוקדמים וללוות מקרוב את היזמים בתהליך בניית החברות"

ורטקס הוקמה בשנת 1997 וניהלה מיום הקמתה קרנות בהיקף של 750 מיליון דולר. שלוש הקרנות הקודמות של ורטקס היו שותפות לכמה מהאקזיטים הבולטים בישראל. בשנתיים האחרונות הציגה הקרן שלושה אקזיטים בהיקף מצרפי של יותר מ-4 מיליארד דולר: CyberArk, SolarEdge, ו- Waze. הללו מצטרפים לסיפורי הצלחה בולטים נוספים: dbMotion, Percello Voltaire, Actimize, Identify, PowerDsine, Visiontech, Telegate, Morecom, Tradeum ואחרות.

 

 

The post אביעד אריאל מצטרף כשותף לקרן ורטקס appeared first on סטטוס.


קבוצת סטוקטון מינתה את שגית רייך כסמנכ"ל כספים (CFO)

$
0
0

פורסם:  20.3.16  צילום:  shutterstock

 

 

"במסגרת המסע שלנו לצמיחה והצלחה, אנו מאמינים כי שגית לא רק מומחית בתחום שלה, אלא היא המועמד האידיאלי לקידום הצמיחה הפיננסית שלנו לקראת הנפקה בנאסד"ק, כמו גם למיקוד החדש של החברה בפעילות  מיזוגים ורכישות" אמר גיא אליצור, מנכ"ל קבוצת סטוקטון. "אני יודע ששגית תספק לנו תמיכה קריטית בהרחבת הנראות של החברה בזירת התעשייה שלנו, תוך התמקדות בהזדמנויות למשקיעים וניצול הזדמנויות שוק חדשות בתחום חומרי ההדברה הביולוגיים הגדל במהירות."

 

שגית רייך היא רואת חשבון ובעלת תואר ראשון בחשבונאות ופסיכולוגיה מאוניברסיטת תל אביב, עם יותר מ- 15 שנות ניסיון בתחומי פיננסים וניהול תפעול. לאחרונה שימשה כסמנכ"ל הכספים של קבוצת Anyoption, הפעילה בסביבת מסחר באופציות בינאריות. לפני כן הייתה סמנכ"ל הכספיים של Comigo, המפתחת ומוכרת טכנולוגיות לפלטפורמת טלוויזיה מבוססת-אנדרואיד. ניסיון ניהולי נוסף שלה כולל כהונה כסמנכ"ל כספים של Quark Pharmaceuticals, העוסקת בגילוי ופיתוח תרופות חדשניות מבוססות-RNAi.

 

The post קבוצת סטוקטון מינתה את שגית רייך כסמנכ"ל כספים (CFO) appeared first on סטטוס.

הפסיקו להתעלל בעצים

$
0
0

פורסם: 6/4/16  צילום: אבישי טייכר (קינג ג'ורג' ת"א – ויקיפדיה)

 

אמנם האביב כבר כאן אבל את פגעי החורף ניתן עדיין לראות בבירור. כל אימת שהחזאים מזהירים מסערה מתקרבת פושטים קבלני ה"גיזום" של חברת החשמל, העיריות ובזק על עצי השדרות האומללים ומשחיתים צורתם עד לבלי הכר, כאילו היו עצמים דוממים ולא עצים חיים. המראה מבעית ומעורר חלחלה בכל בן אנוש.

חוששני כי מעבר לתרומה החזותית של העץ, הציבור הרחב טרם הפנים את הערכים הסביבתיים של העצים. העץ כמטהר אוויר – מחליף חמצן בדו תחמוצת פחמן בתהליך פוטוסינתזה; מתרחש בלילה בתנאי שלעץ עלווה ירוקה; מצל על סביבתו. מפחית את עקת החום בחודשי הקיץ הארוכים ויוצר סביבת חיים עירונית נוחה.  כתוצאה מפחיתים העצים את חום העיר (תלוי בכמות ובגודל).

העיר היא מוקד חום כתוצאה מפעילות האדם: החל מחום הגוף, צריכת האנרגיה ליצירת נוחות אקלימית בבית, בעבודה, במסחר ובשירותים דרך צריכת האנרגיה של אמצעי התחבורה. התוצאה: אקלים העיר חם ב 4 – 5 מעלות מזה שבנוף הפתוח. באזורים חמים ומדבריים כשלנו, מדובר במחיר סביבתי כבד.

התורה ייחסה לעצים ערכים של קדושה. בפרשת שופטים אנו קוראים "כי תצור על עיר ימים רבים להילחם עליה לתופשה, לא תשחית את עצה לנדוח עליו גרזן, כי ממנו תאכל ואותו לא תכרות כי האדם עץ השדה לבוא מפניך במצור " (דברים כ' 19). הציווי המקראי אוסר כריתת עצי פרי בסיטואציה האכזרית ביותר של מלחמה ומצור על עיר אויב, שיתכן ויכולים היו לחסוך בחיי לוחמים.

בימינו כמעט כל יזם, אדריכל, קבלן ומפעיל ציוד הנדסי מתייחסים לעצי העיר כשקופים. מתווים תוכניות לבניינים חדשים המצריכים כריתה, עקירה או  העתקה, פגיעה, גיזום הנוף, ובמקרה של עץ עתיק פוגעים בבית השורשים וגורמים למות העץ. עקירת עץ דורשת היתר בכתב מפקיד היערות, ועקירה ללא היתר היא עבירה פלילית.

לאחרונה בקרתי בשכונת אום חאלד בכניסה לנתניה מדרך 57 וחוויתי את ממדיו של עץ שקמה המוכר כגדול במזרח התיכון. כהגנה עליו הוקם סביבו גן ציבורי מטופח. מומחים אומדים את גילו בין 800  ל 1,500 שנים.  במרוצת הדורות פיתח גזעי משנה ענקים שליבתם נעלמה והם נותרו חלולים. גם ברח' אוליפנט במרכז תל אביב עומד עדיין  עץ שיקמה עתיק יומין בצמוד לאתר בנייה חדש ברח' מאז"ה המתוכנן לנסיגה ע"מ לשמור על בית השורשים מכל פגיעה אפשרית.

שקמת אום-חאלד בנתניה, צילום: אבישי טייכר

שקמת אום-חאלד בנתניה, צילום: אבישי טייכר

 

ומנגד: האקדמיה לאומנות בצלאל שכרה שרותיהם של אייקוני אדריכלות יפניים כדי לתכנן את משכנה דווקא במגרש הרוסים בירושלים, בעלות עצומה של 100 מיליון $. ראשיה לא השכילו להנחותם לשמר את שפעת עצי האורן, הברוש, השקד, והאלה (60 עצים), כפי שללא ספק היו משמרים עצי דובדבן בארצם. גם מוסדות התכנון,  הוועדה המקומית לתכנון ובנייה, הוועדה המחוזית – לא השכילו לגלות אורך רוח וכבוד לעצים המפוארים בפינת חמד ירושלמית. הבוז והגנאי לפרנסי האקדמיה לאומנות בצלאל שמתיימרים לחנך דורות של אומנים, אדריכלים, ומעצבים על ערכים נבובים לשמם.

כי האדם עץ השדה

 

 

דניאל מורגנשטרן, צילום: יח"צ

* הכותב דניאל מורגנשטרן הוא יועץ כלכלי וסביבתי ומתכנן אורבני, יו"ר ועדת הביקורת באיגוד המתכננים ועמית במכון הישראלי לערים חכמות.

המכון הישראלי לערים חכמות

The post הפסיקו להתעלל בעצים appeared first on סטטוס.

התוכנית היוקרתית של גוגל למנהיגות עושה עלייה!

$
0
0

פורסם:  4.4.16
מהרו להרשם, מחיר מיוחד לנרשמים עד תחילת חודש מאי!
קוראי סטטוס יוכלו להנות מעוד 10% הנחה ברישום המילה status בקוד ההנחה (Enter promotional code)

What is SIY
Search Inside Yourself (SIY) is the world's top corporate leadership training program powered by mindfulness, neuroscience, and emotional intelligence.
The program was developed in house at Google, and has only recently been offered to the wider public.  SIY programs have taken place in a handful of the world's top cities and have been attended by companies including SAP, Ford, Intel, LinkedIn, and American Express, among others.
The seminar will take place in Tel Aviv May 18,19; public registration is open here.
Why SIY

SIY provides evidence-based practices that help individuals and organizations thrive in a "VUCA" world. It empowers leaders to navigate opportunities and challenges with more resilience, more engagement, and more happiness.

Our secret sauce is a ground-breaking pairing of Emotional
Intelligence, Neuroscience, and Mindfulness toward leadership
capacity.

Inline image 1

The post התוכנית היוקרתית של גוגל למנהיגות עושה עלייה! appeared first on סטטוס.

בעולם ניהול פרויקטים – Less is more

$
0
0

פורסם: 5.4.16  צילום: shutterstock

 

Less is more – תפיסה אשר הומצאה עוד במאה הקודמת (לודוויג ואן דראו), ונמצאת בשימוש ברבדים רבים בחיינו, החל מעיצוב (כגון הקו המוביל את מוצרי חברת אפל), דרך אומנות, וכלה בפילוסופית חיים (כדוגמת בודהה). המשמעות בתפיסה זו שונה מרובד לרובד, אך הקו המחבר בין כולם הינו שהתמקדות במספר מועט של דברים, הינו בעל ערך רב יותר מאשר התבדרות על מספר גדול של דברים.

 

Less is more – העולם הטכנולוגי

אימוץ גישה זו לא פסח גם על העולם הטכנולוגי.

ניקח לדוגמא את שיטת ה Agile, בשיטה זו מחולקת תכולת המוצר לתכולות קטנות יותר (נקראת בשם Sprint backlog). בכל שלב (Sprint) מתמקד הצוות על חלק מסוים מדרישות המוצר הכוללות. דבר זה מאפשר לו להיות ממוקד, להביא ערך מוקדם, ולמדוד את עצמו באופן רציף לאורך התקדמות המוצר.

גם אם נבחן את מבנה צוות ה- scrum נגלה כי הוא בנוי ממספר מצומצם של אנשי צוות – המינימלי הנדרש בכדי למלא את יעדי ה Sprint. במרבית המקרים תגבור אנשי צוות מעבר לנדרש, תגרע מיכולותיו ולא תועיל. אם נביט קדימה, אחת השיטות העדכניות בתחום זה אשר אימצה לחלוטין תפיסה זו נקראת LeSS, אשר מיועדת להטמעה רחבה יותר של מתודולוגיית Agile מעבר לרמת מספר צוותים בארגון.

 

Less is more: עולם ניהול פרויקטים ( תפיסה זו ניתן ורצוי לאמץ גם בעולם ניהול הפרויקטים)

Less is more – מהו פרויקט

פרויקט הינו " מאמץ זמני הנעשה בכדי ליצור מוצר, שרות, או תוצאה ייחודיים" (PMI). בכדי לממש פרויקט, עלינו לממש 5 שלבים שונים (אתחול, תכנון, ביצוע, שליטה ובקרה, סגירה), כאשר בכל שלב קיימים מספר תתי סעיפים הבונים אותו. במימוש Less is more הרווח האמיתי אינו קשור למימוש סעיף זה או אחר, אלא לדבר מהותי הרבה יותר והוא – מה נחשב בארגון כפרויקט, ומה לא.

אם כל פעילות בארגון תחשב אצלנו כפרויקט, הרי שתוך זמן לא רב ננהל תור ארוך של פרויקטים אשר מתועדפים בתדירות גבוהה, כוללים אינספור דיונים עם בעלי העניין, ואשר בתוצאה הסופית – לא רק שלא יקצרו את התור, אלא במרבית המקרים אף יאריכו אותו. יש לזכור שלניהול פרויקט יש עלויות, הקטנת מספר הפרויקטים תבטיח מיקוד נכון יותר בפרויקטים בעלי הערך הרב ביותר לחברה, ומניעת הבזבוז בדיונים על "ניהול התור"

אחת הדרכים המעשיות למימוש הינה ע"י הגדרה מחודשת של "מהו פרויקט?" ברמת הארגון. כל פעילות אשר אינה נחשבת לפרויקט, תוכל להיות מתועלת לתהליך אג'ילי ומהיר יותר, ותאפשר מיקוד ב – "פרויקטים האמיתיים".

 

Less is more – ריבוי מטרות

אחת הגישות הרווחת בניהול פרויקטים, הינה גישת העמסה.

בארגונים רבים תהליך אתחול של פרויקט הוא אינו דבר של מה בכך, הוא כרוך בישיבות, דיונים, ואישורים בדרגים שונים. משהחל הפרויקט אחת הטעויות הנפוצות היא התחושה של "הכל כלול". במילים אחרות – כיוון שהתקציב אושר, יש מנהל לפרויקט, אנשי צוות, והכי חשוב תאריך סיום – מדוע לא "להלביש" עוד מספר מטרות על עגלה זו בשיטת המצליח. אם הצלחנו – מצוין, אם לאו – לפחות ניסינו. אך המציאות נראית אחרת.

העמסת "מטרות נוספות" תדרוש תמיד השקעה נוספת מכל בעלי העניין, החל מצוותי הפיתוח והבדיקות, וכלה בניהול. במרבית המקרים ככל שזמן הפרויקט ארוך יותר, כך יתגברו הציפיות של בעלי העניין למימוש סך המטרות "המעודכן" והכולל של הפרויקט, במקרים לא מועטים אף יגודר הפרויקט ככישלון במידה ויחרוג מאחד מהמדדים הקיימים בנסותו לרצות את כולם.

במימוש Less is more נשאף להגדרת מטרות ריאליות ביחס לאילוצי הפרויקט, וכמו כן נשאף לקצר את בנק המטרות ככל שנוכל. שיטת Scaling Agile בשם SAFe משתמשת במטפורה של רכבת (Release Train) אשר נושאת משא מוגבל ומוגדר מראש מתחנה לתחנה. ככל שהמשא יהיה קל יותר, כך יקל על הרכבת להגיע בקלות, ביעילות ובזמן ליעדיה. וכך גם נוכל להוציא רכבת "חדשה", הבאה אחריה בתוך זמן קצר, וכן הלאה. הגמישות (או היכולת להגיב לשינוי) הם הערך מוסף הגדול של מימוש עבודה בשיטה זו.

 

Less is more – ריבוי בעלי עניין

ניהול פרויקטים מושתת על היכולת של מנהל הפרויקט לממש את הרצונות של מספר (גדול מאחד) של בעלי עניין. בהגדרה – בעל עניין הוא כל אחד אשר יש לו נגיעה כלשהיא לפרויקט, החל מאלו שאמורים לפתח אותו, דרך שכבת ההנהלה, וכלה בלקוח הקצה אשר אמור להשתמש במוצר הסופי.

אכן כל בעל עניין מייצג השקפה כלשהיא אשר חשוב שתשמע בפרויקט, יחד עם זאת ריבוי גדול מדי של בעלי עניין יגרום במקרה הטוב לחוסר יכולת בקבלת החלטות, ובמקרה הרע – להוביל את הפרויקט לכישלון בניסיון (שוב) לרצות את כולם.

במימוש Less is more נשאף לעבוד עם מספר מצומצם של בעלי עניין אשר מצד אחר מייצגים נכונה את תחום המומחיות שלהם, ומצד שני בעלי יכולת קבלת החלטות המייצגת את התחום. קבוצה זו של בעלי עניין במרבית המקרים תהיה שונה מנושא אחד לאחר. (כגון תעדוף תכולה, תעדוף באגים, קבלת החלטות, וכיו"ב)

בתהליכי Agile ניתן לנושא זה דגש במטפורה ל chicken & pigs –. התרנגולת מציעה לחזיר לפתוח מסעדה בה יגישו "ביצים וקתלי חזיר". החזיר מבין שבעוד הוא "יקריב את עצמו" עבור המנה, התרנגולת תהיה רק "שותפה"

אנשי הביצוע, הלא הם בעלי העניין "המקריבים את עצמם" (the pigs) הם אלה אשר יכולים להביע את דעתם בטקסים האג'יליים, בעוד האחרים (the chicken) אינם רשאים לקחת חלק בקבלת ההחלטות.

 

Less is more – ריבוי תהליכים

הנקודה האחרונה אשר אותה בחרתי להדגיש נוגעת לריבוי תהליכים.

ניהול פרויקטים משמעותו עבודה על פי נהלים ותהליכים מסודרים, בארגונים גדולים ישנה נטייה לפתח תהליכים נוספים לארגון באזורים בהם התגלתה בעיה כלשהיא. ייתכן כי נקודתית התוספת התהליכית אכן עושה את העבודה, וייתכן כי גם הבאה אחריה יעילה, לתוספות אלו יש נטייה "להידבק" ולהיערם אחת על השנייה עד שלעיתים אנו מגיעים למצב שאנו משקיעים את מירב הזמן במימוש תהליכים ארגוניים על פני קידום הפרויקט עצמו.

Less is more בהקשר זה מתבקש לבחון מחדש באם שיטת ניהול הפרויקטים הקיימת אכן מתאימה לארגון. הדבר דומה למסננת אשר בכל פעם מתגלה בה דליפה חדשה, והארגון ממהר לשים פלסטר נוסף במקום להחליף את הכלי עצמו.

 

שורת סיכום

“Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius — and a lot of courage to move in the opposite direction.”
 Ernst F. Schumacher

 

 

 

 

 

יוגב טל

הכותב יוגב טל הוא מנהל פרויקטים בכיר (PMP) בחברת Observeit, עורך המגזין למנהלי פרויקטים בארץ –  PMI Israel E-Magazine. בעל הבלוג הטכנולוגי "מרעננים את הפיתוח" –http://freshrnd.blogspot.co.il/.  Linkdin Profile: https://www.linkedin.com/in/yogevtal Email: yogev05.t@gmail.com

 

 

 

The post בעולם ניהול פרויקטים – Less is more appeared first on סטטוס.

אינטל מציגה שיפור של 300 אחוזים בביצועי המעבד החדש שלה –   בבדיקה שנערכה עם התוכנה של סייסנס הישראלית

$
0
0

פורסם: 6/4/16  צילום: יח"צ

 

סייסנס, חברת הבינה העסקית המובילה במתן פתרונות פשוטים לניתוחי בינה עסקית (Business Intelligence) של מאגרי מידע מורכבים לעסקים וארגונים, מאפשרת למחשבים ביתיים להפוך לכלים אנליטיים עוצמתיים. אמצעות טכנולוגיית In-Chip™  שפותחה על ידי החברה הישראלית מאפשרת לחברות לנצל בצורה מירבית כל התקדמות בשבבים שמיוצרים על ידי חברת אינטל. יכולת ייחודית זו מאפשרת למשתמשים עסקיים ואנליסטים לנתח כמויות וסוגי מידע שברגיל היו דורשים משאבי IT וחומרה ניכרים.

"הטכנולוגיה הייחודיות שלנו מאפשרת לכל עובד מן השורה, עם מחשב שולחני רגיל, להשתתף במהפכת הביג דאטה" אומר אמיר אורעד, מנכ"ל סייסנס ומוסיף "עם יכולות עיבוד הנתונים של גרסה 6 שהשקנו לפני מספר חודשים, ובאמצעות מעבד אינטל Core™, לארגונים יש את הכוח לנתח מאגרי מידע מורכבים באופן מהיר יותר ואפקטיבי יותר"

על פי סקר גרטנר האחרון, שבחן למעלה מ- 1,000 מנמ"רים, הקושי לנתח ולהציג בצורה גרפית ביג דאטה עודנו מהווה מחסום מרכזי עבור חברות רבות. על מנת להיענות לאתגר, על ארגונים גדולים וקטנים לאפשר לעובדים מן השורה לנתח מאגרי מידע גדולים ומורכבים – והדרך היחידה לעשות זאת היא באמצעות טכנולוגיות חדשניות אך נגישות.  זהו בדיוק הרעיון מאחורי שילוב התוכנה של סייסנס והחומרה של אינטל, אשר יחדיו מאיצות באופן דרמטי את המהירות של ניתוח נתונים –  – ומאפשרים לעובדים ללא רקע טכני נרחב להתמודד עם כמויות גדולות של מידע ממספר רב של מקורות, ללא תלות במשאבי ה-IT של החברה.

"אינטל מחויבת לספק יכולות פורצות דרך בשבבים שלנו,על מנת לייצר יכולות פורצות-דרך בעולם העבודה המודרני" אומר צ'אד קונסטנסט, מנהל מחלקת השיווק העסקי של אינטל ומוסיף "היכולת לספק בצורה אפקטיבית אפשרויות לנתח דאטה מורכב באמצעות מעבדי vPro דור שישי, ותוך שימוש בטכנולוגיה של סייסנס, מעלה את הרף ככל שהדברים נוגעים ליכולות של משתמשים עסקיים מסוגלים לעשותו בכוחות עצמם. לנוכח השינויים שחלים בסביבת העבודה כיום, יכולות אלו יאפשרו לנתח ולהציג דאטה מורכב בכל שדרות הניהול בארגון."

כזכור, את שנת 2016 סייסנס החלה עם גיוס של 50 מיליון דולר בהובלת קרן בסמר ונצ'ר פרטנרס- כך שסך כל הגיוסים שלה עומד על 100 מיליון דולר. שנת 2015 הייתה שנה טובה מאוד עבור סייסנס – החברה זכתה בפרסים רבים: מקום 6 במדד הצמיחה הישראלי של דלויט ומקום 47 בדירוג העולמי של המדד, פרס החדשנות הטכנולוגית של Ventana Research, פרס המנהיגות של Frost & Sullivan בתחום הבינה העסקית (BI).

סייסנס נותנת פתרון פשוט לניתוחי בינה עסקית (Business Intelligence) של מאגרי מידע מורכבים. באמצעות טכנולוגיית ™In-Chip ו-™Single Stack הייחודיות שפותחו על ידה, סייסנס מעניקה ביצועים, גמישות וערך חסרי תקדים, מאפשרת לארגונים לחסוך חלק ניכר מהעלויות המסורתיות הכרוכות בעיבוד ותחזוקה של מאגרי נתונים באמצעות כלי בינה עסקית מן הדור הישן, ומספקת כלי יחיד ושלם לניתוח וויזואליזציה של ביג דאטה ומידע ממספר רב של מקורות. עם מעל אלף לקוחות ב-50 מדינות, כולל חברות ענק גלובליות כגון סמסונג וטארגט, הטכנולוגיה והמוצרים של סייסנס מכים גלים בקרב אנליסטים, משקיעים, ולקוחות. לאחרונה זכתה סייסנס במקום השישי במדד החברות הצומחות בישראל ה-Fast 50  בזכות צמיחה של יותר מ100% שנה אחר שנה.

 

*בצילום : אמיר אורעד, מנכ"ל סייסנס

 

The post אינטל מציגה שיפור של 300 אחוזים בביצועי המעבד החדש שלה –   בבדיקה שנערכה עם התוכנה של סייסנס הישראלית appeared first on סטטוס.

אירוע שני של מודם נגד מודם: שחמט השיחה שנכשלה

$
0
0

פורסם: 11.4.16   צילום: יח"צ

 

מודמים הם שבבים שמחברים את הטלפונים שלנו אל הרשתות הסלולריות. בכל פעם שבה אתם מתקשרים עם העולם החיצוני באמצעות הרשת הסלולרית – בין אם מדובר בשיתוף תמונה, בדיקת הפיד שלכם בטוויטר או ביצוע שיחת טלפון – המודם הוא זה שאחראי על העברת הנתונים והשיחות שלכם על גבי הרשת.

כמובן שלא כל המודמים דומים זה לזה. אפילו כאשר הם מתוכננים לבצע את אותן המטלות, חלק מהמודמים עושים עבודה טובה יותר מאחרים. ומודמי Snapdragon LTE של קוואלקום תוכננו באופן שיעניק לטלפון שלכם את הביצועים והאמינות הגבוהים ביותר שבנמצא.

בסדרת סרטוני הווידאו שלנו, ״מודם נגד מודם״ (Modem vs. Modem), אנחנו מדגישים את ההבדלים הללו ואת ההשפעה שיש למודמים על חווית הניידות היומיומית שלנו.

כללי התחרות פשוטים: כל קבוצה מורכבת מספורטאי אנושי ומ״מודם ספורטאי״. המודם הספורטאי הראשון הוא מדגם Snapdragon LTE ואילו השני מיוצר על ידי חברה מתחרה – בואו נקרא להם ״הקבוצה הכחולה״.

באירוע הבא, שכותרתו ״שחמט השיחה שנכשלה״, צמד יריבים אנושיים מתחרים ביניהם במסגרת משחק שחמט סוער, בעודם ישובים מעל מיכל מים. בכל פעם שאחד מהם משלים מהלך ומכה בשעון כדי להעביר את התור למתחרהו, תורו של היריב מתחיל עם ביצוע שיחת טלפון אל המכשיר הסלולרי שלו. למודם המתחרה יש רק משימה אחת: להשלים את כל ניסיונות ההתקשרות אל הטלפון וכך למנוע משותפו האנושי לקבוצה ליפול פנימה אל תוך המים.

ההשלכות של התחרות הזו אמנם משעשעות, אבל האתגר שבבסיסה משמעותי מאוד. הסיבה לכך היא שהניסוי מדגים את ביצועיהם של המודמים ביישום הטכנולוגיה המשמשת לביצוע שיחות קוליות ברובן המכריע של רשתות ה-LTE הפרוסות ברחבי העולם. במרבית רשתות ה-LTE של הדור הרביעי, חיבור האינטרנט הנייד מנוהל באמצעות רשת ה-LTE, אבל שיחות טלפון עדיין מתנהלות דרך רשתות דור שלישי או אפילו דור שני (במקרה הזה בחנו זאת באמצעות רשת דור שלישי). הטכנולוגיה שמאפשרת לבצע זאת נקראת CSFB (או Circuit-Switched Fallback).

נניח שבעודכם צופים בסרטון וידאו על גבי רשת LTE נכנסת פתאום שיחה מחבר. ברגע שהחבר שלכם ביצע את השיחה, מתרחשת סדרה של אירועים מהירים: רשת ה-LTE שולחת ״זימון״ לטלפון שלכם וברגע שהוא מאותר, היא מורה לטלפון שלכם ״לשוב לאחור״ ולעבור למצב 3G על מנת לקבל את השיחה. המודם שבתוך הטלפון שלכם מבצע ניתוק פיזי מרשת ה-LTE ומתחבר שוב דרך רשת הדור השלישי. לאחר מכן הוא מקבל את השיחה הנכנסת והטלפון שלכם מצלצל. הריקוד הקטן הזה אורך רק שניות ספורות, אבל התזמון בהחלט קריטי .

אם המודם שבתוך הטלפון משבש את תהליך השיבה לאחור הזה, הטלפון שלכם פשוט לא יצלצל. הדרך היחידה שבה תוכלו לדעת שהשיחה נכשלה היא אם המתקשר ישאיר הודעה קולית או פשוט ישאל אתכם בהזדמנות אחרת מדוע לא עניתם לשיחה כשהוא התקשר אליכם.

אז איך אנחנו בודקים את ביצועיו של המודם בתרחיש כזה? קוואלקום טכנולוגיות ערכה שורה של מבחנים עפ"י תקני תעשיה בתנאי מעבדה מבוקרים. כדי לבחון את המודמים בתנאים מציאותיים ככל האפשר, מערכת הבדיקות דימתה ניסיונות ביצוע שיחת טלפון בעת שהמכשירים נמצאים ברכב נוסע, עם הפרעות מאנטנות סלולריות מרובות. לאחר מכן ניסינו לבצע 100 שיחות טלפון באמצעות טכנולוגיית CSFB.

qualcomm snapdrgon 2

מודם Snapdragon הצליח להשלים את כל 100 ניסיונות ההתקשרות, קיבל את כל השיחות וכך הציל את המתחרה האנושי של קבוצת Snapdragon מנפילה אל תוך מיכל המים. המודם של הקבוצה הכחולה, לעומת זאת, כשל בהשלמת 13 שיחות מתוך 100 נסיונות – ולכשלון הזה היו השלכות לא ממש נעימות על שותפו האנושי לקבוצה.

אז מה הבעיה עם המודם של הקבוצה הכחולה? מדוע הוא משבש יותר מאחת מתוך כל שמונה שיחות נכנסות? איננו יכולים לדעת בוודאות, אבל יש לנו כמה רעיונות: יתכן שהוא לא מסוגל לעבד את הזימון הנכנס במהירות מספקת. יכול להיות שבתרחיש של מכונית נוסעת הוא מנסה להתחבר אל אנטנה סלולרית מבוססת דור שלישי לא נכונה, במקום לזו שרשת ה-LTE הורתה לו להתחבר אליה. בכל מקרה, שיחה נכנסת שאפילו לא גורמת לטלפון שלכם לצלצל היא בעיה רצינית. חשבו על העולם האמיתי; מה אם אחת מהשיחות הללו היתה מגיעה מחבר שתקוע באמצע שום מקום כי הרכב שלו התקלקל? מה אם מעסיק פונטציאלי ניסה להתקשר אליך לצורך ראיון טלפוני? ומה אם זו היתה אמא שלך? ״סליחה אמא, זו לא אשמתי – בטלפון שלי מותקן המודם של הקבוצה הכחולה״, לא נשמע כמו תירוץ טוב.

 

 

The post אירוע שני של מודם נגד מודם: שחמט השיחה שנכשלה appeared first on סטטוס.

CodeOasis פיתחה לשירביט חברה לביטוח אתר אינטרנט חדשני

$
0
0

 

 

CodeOasis, המתמחה במתן שירותי תוכנה בתחומי הדיגיטל ומערכות מידע, פיתחה לשירביט חברה לביטוח אתר אינטרנט, המאפשר ללקוח לנהל את התכנים בעצמו. היקף העסקה נאמד במאות אלפי שקלים.

האתר החדש, מעוצב ברוח המיתוג מחדש של החברה, נגיש לקהלי יעד רבים, בהתאם לחוקי הנגישות לחברות הביטוח, שיווקי, מניע לפעולה לקוחות פוטנציאלים וסוכני ביטוח, ומותאם למכשירי קצה ניידים. האתר החדש מאפשר לשירביט לנהל את התוכן באופן עצמאי ללא תלות ב- CodeOasis.

האתר פותח על בסיס תשתיות Umbarco של מיקרוסופט, המתאפיינות ביכולות קסטומיזציה גבוהות של הרשאות גישה, סוגי תוכן, מבני מערכת וכו'. רמת אבטחה גבוהה מאד ויכולת התממשקות אינהרנטית עם כל מוצרי מייקרוסופט ומוצרים פופולאריים למערכת ההפעלה חלונות בכלל.  עוד התבססו מומחי CodeOasis על תשתית מערכת ניהול תוכן ((Content Management Systems בקוד פתוח ועל תשתיות .NET של מיקרוסופט.

"שירביט משקיעה משאבים רבים על מנת להציע ללקוחותיה פתרונות בקדמת הטכנולוגיה, חווית לקוח מצוינת, ונגישות למגוון רחב של אוכלוסיות." אמר גיל ספיר, מנכ"ל שירביט,  "על מנת לעמוד ביעד חשוב זה בחרנו לעבוד עם CodeOasis אשר מצד אחד שולטת בכל הכלים הטכנולוגים הקיימים בשוק ומצד שני מכירה היטב את עולם הביטוח, את הצרכים הייחודיים, את עולמות התוכן ואת הרגולציה המורכבת בתחום."

רונן פישר, מנכ"ל משותף CodeOasis: "פיתוח של אתר אינטרנט לחברת ביטוח הוא אתגר גדול ומחייב השתתפות בוועדות היגוי מורכבות, שילוב בין דרישות הרגולציה לצרכים השיווקיים של הלקוח,  לוח זמנים קצוב מראש, עיצוב קפדני שנע בין תדמית סולידית לרוח התקופה, נגישות לשכבות אוכלוסייה מגוונות, שילוב של מערכות ניהול תוכן עם רכיבים פנים-ארגוניים ועוד. בכל אלה עמדנו בכבוד. הבחירה בתשתיות קוד פתוח מסוג Umbarco  לא היתה שרירותית אלא באה לשרת את העובדה שמרבית התשתיות עליהן עובדת שירביט מבוססות מיקרוסופט. התשתית הנבחרת מאפשרת ללקוח לצמצם את התלות שלו בנו ולהיות עצמאי בניהול האתר."

"CodeOasis עובדת עם שירביט למעלה מ- 8 שנים. החברות עובדות עם צוותי עבודה משותפים שעובדים  בהרמוניה סביב מטרה משותפת" מוסיף פישר, "הפעם המטרה היתה להקים אתר אינטרנט מרהיב בפרק זמן קצר."

 

אודות CodeOasis

CodeOasis מתמחה במתן שירותי תוכנה בתחומי הדיגיטל ומערכות מידע, ומספקת One-Stop-Shop לארגונים, לסטארט-אפים ולמה שבניהם. החברה עוסקת בתכנון, פיתוח, עיצוב ממשק משתמש וחווית לקוח, בדיקות תוכנה ושירותי IT ומספקת גם ייעוץ טכנולוגי ושירותי CTO, ללקוחות מקומיים ובינלאומיים.

החברה הוקמה ב- 2004 ומונה כ- 60 מקצוענים ומובילים טכנולוגים. בעשור האחרון פיתחה החברה מאות  מערכות מידע, מערכות תפעוליות, מערכות ניהול תוכן ופורטלים, אתרי e-commerce, אפליקציות מובייל, אפליקציות לעמדות שירות עצמי ודסקטופ, מערכות תשלום, שירותי אופשור ועוד, בדגש על חווית משתמש רציפה ויצירת אינטגרציה עם כל מערכות המידע הארגוניות.

CodeOasis מלווה לקוחות לאורך שנים אך גם יודעת לתת מענה זריז במקרה של שירותים מיוחדים, לצד הפעילות השוטפת של הלקוח ומבלי להפריע לה. החברה מתמחה בשחרור צווארי בקבוק טכנולוגים ומסייעת לחלץ לקוחות ממצבי ביש בהתקשרות בלתי מוצלחת עם ספקים.

 

בין לקוחות החברה: פסגות לביטוח, AIG, שלמה חברה לביטוח, ישראכרט, סופרפארם, אלדן, שירביט, קרן ירושלים, מרכז בגין, סודה סטרים, מכון ויצמן, Robomow,Software  Rocket, Wix ועוד.

CodeOasis פיתחה לשירביט חברה לביטוח אתר אינטרנט חדשני

אתר אינטרנט נגיש, שיווקי, מניע לפעולה, מותאם למכשירי קצה ניידים ומאפשר ללקוח לנהל תוכן באופן עצמאי

CodeOasis, המתמחה במתן שירותי תוכנה בתחומי הדיגיטל ומערכות מידע, פיתחה לשירביט חברה לביטוח אתר אינטרנט, המאפשר ללקוח לנהל את התכנים בעצמו. היקף העסקה נאמד במאות אלפי שקלים.

האתר החדש, מעוצב ברוח המיתוג מחדש של החברה, נגיש לקהלי יעד רבים, בהתאם לחוקי הנגישות לחברות הביטוח, שיווקי, מניע לפעולה לקוחות פוטנציאלים וסוכני ביטוח, ומותאם למכשירי קצה ניידים. האתר החדש מאפשר לשירביט לנהל את התוכן באופן עצמאי ללא תלות ב- CodeOasis.

האתר פותח על בסיס תשתיות Umbarco של מיקרוסופט, המתאפיינות ביכולות קסטומיזציה גבוהות של הרשאות גישה, סוגי תוכן, מבני מערכת וכו'. רמת אבטחה גבוהה מאד ויכולת התממשקות אינהרנטית עם כל מוצרי מייקרוסופט ומוצרים פופולאריים למערכת ההפעלה חלונות בכלל.  עוד התבססו מומחי CodeOasis על תשתית מערכת ניהול תוכן ((Content Management Systems בקוד פתוח ועל תשתיות .NET של מיקרוסופט.

"שירביט משקיעה משאבים רבים על מנת להציע ללקוחותיה פתרונות בקדמת הטכנולוגיה, חווית לקוח מצוינת, ונגישות למגוון רחב של אוכלוסיות." אמר גיל ספיר, מנכ"ל שירביט,  "על מנת לעמוד ביעד חשוב זה בחרנו לעבוד עם CodeOasis אשר מצד אחד שולטת בכל הכלים הטכנולוגים הקיימים בשוק ומצד שני מכירה היטב את עולם הביטוח, את הצרכים הייחודיים, את עולמות התוכן ואת הרגולציה המורכבת בתחום."

רונן פישר, מנכ"ל משותף CodeOasis: "פיתוח של אתר אינטרנט לחברת ביטוח הוא אתגר גדול ומחייב השתתפות בוועדות היגוי מורכבות, שילוב בין דרישות הרגולציה לצרכים השיווקיים של הלקוח,  לוח זמנים קצוב מראש, עיצוב קפדני שנע בין תדמית סולידית לרוח התקופה, נגישות לשכבות אוכלוסייה מגוונות, שילוב של מערכות ניהול תוכן עם רכיבים פנים-ארגוניים ועוד. בכל אלה עמדנו בכבוד. הבחירה בתשתיות קוד פתוח מסוג Umbarco  לא היתה שרירותית אלא באה לשרת את העובדה שמרבית התשתיות עליהן עובדת שירביט מבוססות מיקרוסופט. התשתית הנבחרת מאפשרת ללקוח לצמצם את התלות שלו בנו ולהיות עצמאי בניהול האתר."

"CodeOasis עובדת עם שירביט למעלה מ- 8 שנים. החברות עובדות עם צוותי עבודה משותפים שעובדים  בהרמוניה סביב מטרה משותפת" מוסיף פישר, "הפעם המטרה היתה להקים אתר אינטרנט מרהיב בפרק זמן קצר."

 

אודות CodeOasis

CodeOasis מתמחה במתן שירותי תוכנה בתחומי הדיגיטל ומערכות מידע, ומספקת One-Stop-Shop לארגונים, לסטארט-אפים ולמה שבניהם. החברה עוסקת בתכנון, פיתוח, עיצוב ממשק משתמש וחווית לקוח, בדיקות תוכנה ושירותי IT ומספקת גם ייעוץ טכנולוגי ושירותי CTO, ללקוחות מקומיים ובינלאומיים.

החברה הוקמה ב- 2004 ומונה כ- 60 מקצוענים ומובילים טכנולוגים. בעשור האחרון פיתחה החברה מאות  מערכות מידע, מערכות תפעוליות, מערכות ניהול תוכן ופורטלים, אתרי e-commerce, אפליקציות מובייל, אפליקציות לעמדות שירות עצמי ודסקטופ, מערכות תשלום, שירותי אופשור ועוד, בדגש על חווית משתמש רציפה ויצירת אינטגרציה עם כל מערכות המידע הארגוניות.

CodeOasis מלווה לקוחות לאורך שנים אך גם יודעת לתת מענה זריז במקרה של שירותים מיוחדים, לצד הפעילות השוטפת של הלקוח ומבלי להפריע לה. החברה מתמחה בשחרור צווארי בקבוק טכנולוגים ומסייעת לחלץ לקוחות ממצבי ביש בהתקשרות בלתי מוצלחת עם ספקים.

 

בין לקוחות החברה: פסגות לביטוח, AIG, שלמה חברה לביטוח, ישראכרט, סופרפארם, אלדן, שירביט, קרן ירושלים, מרכז בגין, סודה סטרים, מכון ויצמן, Robomow,Software  Rocket, Wix ועוד.

 

The post CodeOasis פיתחה לשירביט חברה לביטוח אתר אינטרנט חדשני appeared first on סטטוס.


מקס שור מונה למנהל חטיבת CX ב- Prodware ישראל

$
0
0

פורסם: 18.4.16  צילום: יח"צ

 

מקס שור, בן 39, מונה למנהל חטיבת CX (Customer Experience) ב- Prodware ישראל. חטיבת CX של Prodware מונה כ – 50 עובדים ומשרתת כ- 150 לקוחות בליווי, ייעוץ, פיתוח, יישום והטמעת פרויקטים של טרנספורמציה דיגיטלית, רב-ערוציות, Enterprise Mobility, ניהול מסע לקוח וניהול קשרי לקוחות.

לשור ניסיון של למעלה מ-  12 שנים בתפקידים שונים הקשורים למודל השרות וה-Delivery  והובלת פרויקטי תוכנה, במגוון רחב של תעשיות בארץ ובעולם.

בתפקידו האחרון, שימש כסמנכ"ל פתרונות ארגוניים בחטיבת הפרויקטים של חברת One1. קודם לכן, ביצע שורה של תפקידי ניהול בכירים בחברת One1, ביניהם סמנכ"ל פרויקטים של חטיבת ה-Oracle וכן סמנכ"ל פיתוח מקצועי, כולל אחראיות על חטיבת ההדרכות בחברה.

לשור תואר ראשון בכלכלה ובמנהל עסקים מהמרכז האוניברסיטאי אריאל ותואר שני במנהל עסקים עם התמחות במערכות מידע מאוניברסיטת בר אילן.

Prodware הינה חברת ציבורית בינלאומית (Euronext: ALPRO) המתמחה ביישום והטמעת מערכות מידע מבוססות ERP ו- CRM ממשפחת מוצרי Dynamics של חברת מיקרוסופט. ל- Prodware ניסיון רב אשר נצבר באמצעות למעלה מ- 1,250 פרויקטים ברחבי העולם. Prodware הינה שותף ה- Dynamics הגדול של מיקרוסופט ב EMEA, וחברה קבועה בעשר השנים האחרונות במועדון ה- Inner Circle  היוקרתי של מיקרוסופט, המוענק לאחוזון העליון של שותפי מיקרוסופטDynamics  בעולם, כאות הצטיינות על הישגים מתמשכים. ל- Prodware   מעמד ייחודי של GSI) Global System Integrator) מטעם מיקרוסופט.

Prodware ישראל היא שותף ה- Dynamics הגדול ביותר של מיקרוסופט בשוק הישראלי ומפיצה בלעדית של מערכות ERP של מיקרוסופט המותאמות לשוק הישראלי. Prodware מעסיקה  בישראל למעלה מ- 150 מומחים בתחום אינטגרציית מערכות מידע, ניהול קשרי לקוחות, ERP, SharePoint, Enterprise mobility, תשתיות ענן ואבטחת מידע. Prodware מנוהלת בישראל על ידי יוסי חיימוב. בין לקוחות Prodware שיישמו מערכות ERP: דוראד, ISS ישראל, 888 , H&M, הולמס פלייס, פוינטר, פקר פלדה, חד אסף, סודקסו, דליה אנרגיה, בקרה גבע, סופלקס, א.ר.י כפר חרוב ועוד. לקוחות Prodware שיישמו מערכות CRM: איקאה, טבע, אלדן, נ.ת.ע, כתר, להבות, מאיר, אקסלנס, בינת, המשרד לקליטת עלייה, עיריית תל אביב ועוד. לאתר החברה: www.prodware.co.il לאתר מוצרי CRM: www.crm-appstore.com

The post מקס שור מונה למנהל חטיבת CX ב- Prodware ישראל appeared first on סטטוס.

דאסו סיסטמס העניקה פרסים לשני שותפים ישראליים: סיסטמטיקס ואדקום

$
0
0

פורסם: 18/4/16  צילום: יח"צ

 

חברת התוכנה דאסו סיסטמס, קיימה בברצלונה את כנס המשווקים השנתי שלה, שבמהלכו נחגגו הצלחות 2015, ושותפים עסקיים של החברה זכו בהוקרה על הישגיהם.

סיסטמטיקס, הינה שותפה אסטרטגית של דאסו סיסטמס בשוק הישראלי מזה 30 שנה. הודות לנסיון העשיר שלה בשיווק ויישום טכנולוגיות מחשוב חדשניות, סיסטמטיקס מצליחה לקדם את האפקטיביות והיעילות הארגונית בקרב אלפי לקוחותיה. פתרונות המחשוב מיושמים אצל הלקוחות על ידי מומחי החברה באמצעות מתודולוגיות מתקדמות, המבטיחות זמן יישום קצר ותוצאות מדידות בשיפור היעילות הארגונית והיכולת התחרותית.

שיתוף הפעולה ההדוק בין דאסו סיסטמס וסיסטמטיקס הורחב בשנת 2014 וכלל פתרונות וקווי מוצרים נוספים, כחלק מהחלטת דאסו סיסטמס לחזק את מערכת השותפים האזורית שלה על ידי יצירת בריתות אסטרטגיות עם משווקי מפתח בישראל. סיסטמטיקס זכתה בפרס עבור הישגים יוצאי דופן כשותף חדש המקדם בהצלחה את המענה החדשני של דאסו סיסטמס לאתגרי השוק הישראלי, כולל פלטפורמת 3DEXPERIENCE של החברה.

אייל שוריאן, מנהל מכירות, סיסטמטיקס (משמאל), מקבל את הפרס

אייל שוריאן, מנהל מכירות, סיסטמטיקס (משמאל), מקבל את הפרס

אדקום, ספקית מובילה של שירותי ייעוץ בתחום מכניקה חישובית (Computational Mechanics) ומשווקת תוכנות סימולציה בישראל, משמשת כמרכז מצוינות באנליזות (Center of Simulation Excellence) בישראל למותג SIMULIA של דאסו סיסטמס, ומספקת תמיכה טכנית, הדרכה ושירותי מנטורינג ללקוחותיה. כמו כן, אדקום היא משווקת מותג  BIOVIA של דאסו סיסטמס. אדקום מציע ידע ופתרונות בתחום האנליזות בתחומי הנדסה מגוונים כגון ביו-רפואה, תעופה, היי-טק, אנרגיה וכו', תוך אספקת הפתרונות המתאימים ביותר כדי לענות על צרכי ודרישות הנדסה ופיתוח מוצרים של הלקוחות.

אדקום זכתה בפרס עבור מכירות מוצלחות של תוכנות סימולציה ואופטימיזציה ייעודיות לסטארט-אפים וחברות פיתוח מכשור רפואי.

אימוץ פתרונות דאסו סיסטמס בישראל, יחד עם החדשנות וכושר ההמצאה של לקוחותיה, מאפשרים הזדמנויות חדשות תוך מתן ערך עסקי מוחשי.  הצלחה זו גוברת בזכות הקשר ההדוק שיש לחברה עם שותפיה העיסקיים, מחויבותם והבנתם ביחס לחדשנות האמיתית שדאסו סיסטמס מאפשרת.

 

*בצילום למעלה שמוליק קידר, מנכ"ל אדקום (במרכז), מקבל את הפרס

 

 

The post דאסו סיסטמס העניקה פרסים לשני שותפים ישראליים: סיסטמטיקס ואדקום appeared first on סטטוס.

ענקית התוכנה מיקרוסופט הכריזה: חברת וקטור מכרמיאל תייצר עבור מיקרוסופט מערכות הפעלה משובצות מחשב

$
0
0

פורסם: 19/4/16  צילום: יח"צ

 

חברת וקטור הישראלית, הודיעה כי תתחיל לייצר במפעליה בכרמיאל רישיונות לתוכנות מערכות הפעלה משובצות מחשב (Embedded) של מיקרוסופט. בכך מסתיים תהליך הכנה והסמכה של כשלוש שנים וכעת, נמנית החברה עם היצרניות המורשות הבודדות בעולם ליצור רישיונות אלה. החברה מסרה כי היקף החוזה החדש נאמד ב-5 מיליון שקל לשנה וכי כעת, היא צפויה להגדיל את הכנסותיה בכ -30% במשך שלוש השנים הקרובות.

לצורך זה תרחיב החברה את הפעילות במפעלה בכרמיאל והיא תגייס 10 עובדים נוספים רובם לקווי ההרכבה. כמי שפעילה בצורה ניכרת בשוק האירופי, צופה החברה גידול משמעותי ביותר בהכנסות מהפעילות החדשה.

וקטור, בבעלות סי.די.אי אחזקות, שמייסדיה הם משפחות שומר ואשכנזי, נמנית מאז 1993, עם יצרניות ערכות התוכנה וספקיות השירותים הוותיקות ביותר של מיקרוסופט בעולם, והיא פועלת ברחבי אירופה ואפריקה בכ-40 מדינות ובכ-20 שפות. בנוסף, לחברה מפעל בקייפטאון עם פעילות דומה.

מנכ"ל סי.די.אי וקטור דני תלמי אמר: "תחום המערכות משובצות המחשב של מיקרוסופט הוגדר כאחד ממנועי הצמיחה המרכזיים שלה, לאור התפתחות האינטרנט של הדברים (IOT). בנוסף, המערכות הללו הן לב ליבם של אלפי יישומים יומיומיים כגון כספומטים, משאבות דלק, קופות רושמות, בית חכם, מכונות אוטומטיות למכירת כרטיסים, מערכות מולטימדיה לרכב ועוד אין ספור דוגמאות".

תהליך הכשרת המפעל לקבלת הרישיון כלל נושאים כגון רף אבטחת מוצר גבוה, הסדרי ביטחון קפדניים ויכולת הענקת שירות ללא דופי ללקוחות וללא תלות במיקומו הגאוגרפי של הלקוח או בשפתו. "מיקרוסופט רואה בנו שותפה חשובה עם ראייה נאמנה וארוכת טווח בשרשרת האספקה העולמית שלה", הוסיף דני  תלמי.

 

*בצילום דני תלמי מנכ"ל סי.די.אי וקטור,יח"צ

 

בנוסף לאמור לעיל, חברת סי.די.אי וקטור מייצרת תקליטורים לתעשיית המוסיקה, הקולנוע ולתעשיית ההייטק, החסנים ניידים (DISK ON KEY), בבעלותה בית דפוס הנותן מענה למגוון פעילויות, בין היתר לפעילות זו תוך שמירה על רמת אבטחה גבוהה ביותר.

vector -logo

The post ענקית התוכנה מיקרוסופט הכריזה: חברת וקטור מכרמיאל תייצר עבור מיקרוסופט מערכות הפעלה משובצות מחשב appeared first on סטטוס.

שיפור יחסי הגומלין ויצירת סינרגיה בארגונים

$
0
0

פורסם:15.4.16 צילום: shutterstock

 

בשיחותי עם שותפים ומנהלים בחברות, אני חש שהצורך בסינרגיה נעשה יותר ויותר ברור. מנהלים (ובעיקר בכירים) מבינים שבמציאות כיום, לא די לגייס את האנשים הטובים ביותר, צריך לייצר סינרגיה. סינרגיה בהנהלה, בצוותי עובדים, עם לקוחות וספקים, בתהליכי העבודה ועוד. עם זאת  המתודולוגיה – כיצד ליצר סינרגיה פחות ברורה. לעיתים אני חש שסינרגיה היא כמו מזג אויר – מרבים לדבר עליו – בעיקר כשהוא מציק, אך פחות יודעים להשפיע עליו. האומנם?

חלק א' של המאמר להלן, יציג תפיסה, מושגים ומתודולוגיה הבאים לסייע להפוך את הארגון או החברה לסינרגטיים יותר. בארגונים בהם קיימת רמה גבוה של סינרגיה מתאפשרים חיבורים מיטביים ובכך מאפשרת צמיחה עסקית וגמישות בניהול השוטף וגם במהלך וכתוצאה מתהליכי שינוי, כגון מיזוגים ורכישות.

חלק ב' של המאמר יביא ניתוח אירוע לדוגמה – כיצד להצליח לממש את הסינרגיה הטמונה במיזוג.

 

מהי סינרגיה ארגונית

סינרגיה ארגונית הינה דפוס של יחסי גומלין, המהווה בריאת מציאות חדשה של יחסי גומלין בארגון על ידי שני צדדים שונים או יותר, שכל אחד מהם לא יכול לברוא אותה לבד (או שלא כדאי לו לייצרה לבד). סינרגיה ארגונית נוצרת בין שונים, ולכן על מנת להשיג אותה נדרשת תרבות ארגונית המוקירה את השונות (בין חברי הנהלה, בין שותפים, בין מנהלים לכל גובה המדרג האירגוני, ובין עובדים) אך מצליחה לצמוח ממנה ובכך להפוך אותה לבסיס לסינרגיה. סינרגיה בין שני בני זוג, לצורך הקמת משפחה – היא דוגמה מצויינת לכך.

לאחר שהגדרנו מהי סינרגיה ארגונית, נבין את המתח בין תהליכי שינוי לבין יכולת הארגון לפעול בצורה סינרגטית. מתח זה אני מכנה בשם "פרדוקס הסינרגיה".

 

פרדוקס הסינרגיה – אם כל כך נכון לעבוד בסינרגיה, למה כל כך קשה ליישם אותה?

יצירה סינרגטית, כפי שהגדרנו אותה, היא בריאה חדשה. יצירה של משהו שלא היה קודם לכן. לדוגמה מיזוג, הכנסת טכנולוגיה חדשה, שינוי מבנה ארגוני, שינוי באיוש בעלי תפקיד בכירים וכו'. במקרים רבים, השינוי נתפס כמאיים והנטייה הטבעית שלנו היא לשמר את הסדר הקיים ולהקשיח את הגבולות, במיוחד אם מדובר במשהו שלא נמצא בשליטתנו המלאה, או אף נכפה עלינו, כגון פיטורי עובדים, מיזוג וכו'). כל שינוי שמתרחש בארגון מאיים על הסדר הקיים, אפילו אם מדובר על מינוי זמני לתפקיד ראש צוות.

התנהלות סינרגטית מחייבת, במקרים רבים, יציאה מאזור הנוחות, ולכן היא מעוררת התנגדויות רבות.[1] במציאות כזו, הנטייה הטבעית שלנו היא להקשיח את הגבולות, להתבצר בעמדה שלנו ולהעדיף אינטרסים אישיים על פני אינטרסים של היחידה או של הארגון השלם. כאן נכנסים גם מאפיינים אישיותיים, למשל אנשים שמרנים, חרדתיים או כאלה המונעים מתוך שיקולי אגו – ייטו פחות לשתף פעולה ויתקשו להגמיש את הגבולות או ליצור תקשורת איכותית הנדרשת לצורך יצירת סינרגיה .

מאידך יצירה סינרגטית מחייבת אותנו להגמיש את הגבולות, לפרוץ את המבנה הארגוני ולהשתמש בכל המשאבים האפשריים, לעיתים לא במסגרת הגדרות התפקיד והסמכויות הקיימות.

הפתרון לפרדוקס ולאתגר טמון ביצירת חזון מלהיב עבור כל החברים בארגון. על המנהיג, גם אם הוא נושא תפקיד זוטר יחסית, להראות לאנשיו שהמצב החדש לא מאיים על האינטרסים שלהם, אלא דווקא שומר ומגן עליהם.

לדוגמה, אם ארגון מסוים נמצא על סף קריסה והוא נרכש על ידי ארגון אחר, הרי תהליך הרכישה מבטיח לעובדים כי מקום העבודה שלהם נשמר. חלקם אולי יזכו לקידום או לתפקיד חדש. אם העובדים יאמינו שאפשרות כזו קיימת עבורם, הם יהיו מוכנים לשקול לשים את האינטרסים שלהם בצד ולבחון את המצב מנקודת מבט שונה. הם יהיו מוכנים לקבל את המחיר של שלב המעבר מתוך הבנה שהוא מגלם בתוכו אפשרויות לעתיד טוב יותר.

זה מצב שלא קל להשיגו. בנוסף לחזון ולשיתוף העובדים, על הארגון להפגין אורך רוח ומוכנות להשקיע אנרגיה רבה בטיפול בקונפליקטים שבוודאי יעלו, ובשיווק בלתי פוסק של השינוי, והדגשת התועלות שהוא טומן בחובו. אין הכוונה לתאר את המצב בצבעים ורודים, אלא להתייחס למצב לאשורו ועם זאת להדגיש את היתרונות שהוא עשוי להביא. גישת  הסינרגיה שתתואר להלן מסייעת בכך.

דוגמה מהשטח – ליוויתי מפעל תעשייתי שרכש את אחד המתחרים שלו. השונות בין המפעלים הייתה בולטת, וזימנה פוטנציאל לסינרגיה: המפעל הרוכש, הי הגדול יותר, וייצר סדרות ייצור יחסית גדולות. המפעל הנרכש היה מפעל שהתמקד בייצור  על פי הזמנה-של יחידה אחת או כמות קטנה של יחידות במפרט מיוחד. סינרגיה ביניהם    הבטיחה one stop shop ללקוחות. המיזוג לווה בקשיים רבים, אציין אחד מהם- חיבור בין אנשי המכירות. עיקר תוצרתם של שני המפעלים הייתה ונשארה לייצוא. החיבור חייב למידה של סל המוצרים המשלים. לכאורה תהליך פשוט למדי. הבעיה שהתעוררה נבעה מאופי העסקה ותגמול אנשי המכירות. בעוד המפעל הקטן הסתמך על אנשי מכירות עצמאיים, שחיו בשווקי היעד ותוגמלו באחוזים ממכירות בפועל, במפעל הרוכש אנשי המכירות היו שכירים, גרו בארץ, ותוגמלו במשכורת ובונוסים. התהליך ייצר תחושות של חוסר בהירות (טשטוש במושגי תפיסת הסינרגיה), ופלישה – שינוי כפוי של מערכת התגמול, אשר במקרים רבים הביאה לתגמול נמוך יותר. ואומנם בשאלוני מיפוי דפוסי יחסי הגומלין שהועברו, הצביעו צוותי המכירות משני המפעלים על רמה גבוהה של טשטוש ופלישה ורמה נמוכה מאוד של סינרגיה. מצב זה מנע מהמפעל הממוזג לממש את הסינרגיה במערך המכירות וחייב שינוי, אשר בוצע הפעם בשיתוף אנשים המכירות משני הארגונים (בתחילה לחוד, ובשלב מאוחר יותר ביחד), וביצירה והטמעה של מערכת תגמול מתאימה לצרכים החדשים ולא פוגעת באנשי המכירות (הרחבת פוטנציאל המכירות הכללי – אפשר זאת).

אחת הדרכים להתגבר על הקושי ביצירת סינרגיה ברמת הפרט, היא לנסות וליהנות מהדרך עצמה. התפוקות והמטרות חשובות מאוד, אך אם נחווה את הדרך כמהנה, יהיה לנו קל יותר להגיע אל המטרות הללו.[2]

אחרי שהבנו מהי סינרגיה, ואת הפרדוקס המקשה על יישומה בכלל ובתהליכי שינוי בפרט, נעבור ללמידה של המתודולוגיה ליצירת סינרגיה. נתחיל בהבנת דפוסים של יחסי גומלין.

 

דפוסי יחסי הגומלין

יחסי גומלין בכלל ויחסי גומלין סינרגטיים בפרט, מבוססים על שלושה מושגי יסוד חשובים: שונות, גבולות ותקשורת:

שונות – מהווה את הבסיס ההכרחי ליצירת סינרגיה, משום שלא נכון לייצר סינרגיה בין רכיבים זהים. ואילו גבולות ותקשורת הם שני הצירים המשמשים להגדרת דפוסי יחסי גומלין בכלל ודפוס הסינרגיה בפרט. אפרט:

גבולות – האמצעי שבו אנחנו משתמשים, כדי להביא לידי ביטוי מוחשי את השונות בין העובדים או היחידות בארגון. הגבולות נועדו להגן על העובדים מתוך תפיסה שככל שאנחנו יותר שונים, כך אנחנו חשופים יותר לפגיעה וזקוקים יותר להגנה. בהעדר גבולות ברורים (גבולות מטושטשים – על פי גישת הסינרגיה) תבוזבז אנרגיה רבה על תאום ציפיות. תחומים רבים "יפלו בין הכיסאות" ומנגד יהיו כפילויות רבות. קיימים שלושה דפוסים של גבולות: נוקשים, גמישים ומטושטשים.

 

אירוע מהשטח

בראיון עם מנהלת יחידת מחשוב בארגון גדול, היא סיפרה לי על הקשיים והבעיות בעבודה עם הכפיפים שלה (מנהלי פרויקטים). לטענתה סוגיות אגו מאפיינות בעיקר עובדים גברים. בין אם הם מנהלים בכירים ובין אם הם עובדים מקצועיים כגון תכניתנים או מנהלי פרויקטים, הם מתקשים "לוותר על האגו" וזה עלול להקשות על תהליכי יצירת הסינרגיה בארגון ולהכשיל כל ניסיון לקיים דיאלוג סינרגטי. דוגמה זו ממחישה את השונות המגדרית ואת הקושי ליצר סינרגיה בצוותים בהם קיימת שונות רבה.

ואומנם אגו – הוא ביטוי לגבולות. קיימים שלושה סוגים של גבולות: נוקשים, גמישים או מטושטשים.

 

דוגמה לגורמים העלולים להקשיח את הגבולות (ולהקשות על יצירת סינרגיה):

  • הסכמים קיבוציים שמקשים על הארגון לנייד עובדים או לעשות שינויים בהגדרות תפקיד.
  • תרבות ארגונית המדגישה תחרות אישית בארגון. לדוגמה ע"י מבנה שכר המעודד תחרות אישית – כפי שמקובל לרוב בקרב אנשי מכירות ומנהלי תיקי לקוח.
  • הבדלים ביחס בין קבוצות עובדים שונים – אפליית עובדים (לדוגמה, מה שבארץ נקרא דור א' ו-דור ב', או עובדי קבלן מול עובדי הארגון).
  • מאפיינים אישיים ואישיותיים – פחדים, צורך בשליטה, חוסר באינטליגנציה רגשית וקבוצתית.

 

תקשורת –  תקשורת מאפשרת את עצם קיום יחסי הגומלין. קיימים שלושה סוגים של תקשורת: חד סטרית, הדדית, מתיכה שהיא סוג התקשורת היחיד המאפשר את יצירת דפוס הסינרגיה והטמעת השפה הסינרגטית בארגון.

השילוב בין סוגי הגבולות לבין סוגי התקשורת  יוצרים 7 דפוסים של יחסי גומלין המתוארים בתרשים 1 להלן.

דפוס הסינרגיה מאפשר השגה של תפוקה משותפת שיש בה אלמנט של חדשנות, ואשר כל אחד מהשותפים לא יכול להשיגה לבד. שני דפוסים (טישטוש ופלישה) הם כשלים (של המבנה, התהליך או האנשים עצמם) ויש לטפל בהם, שכן הם מונעים השגה אופטימאלית של התפוקות הרצויות.

סינרגיה

תרשים מס. 1 – " מודל F7 – שבעת הדפוסים של יחסי הגומלין"

© (1996) ד"ר רמי בן ישי – כל הזכויות שמורות

 

הגדרת הדפוסים השונים:

דפוסים איכותיים

  1. תלות הדדית – תלות הדדית לצורך ביצוע העבודה ביחד.
  2. השקה – קשר איכותי מאד, השלמת העבודה בשיתוף פעולה / עבודת צוות.
  3. סינרגיה / חפיפה – קשר איכותי מאד שיש בו משום יצירה חדשה.

דפוסים ניטרליים

  1. נתק – תחומים שאין קשר בין בעלי התפקיד, למרות שצריך להיות. דפוס זה אינו מופיע בתרשים 2 – שכן מדובר בחוסר יחסי גומלין.
  2. הירארכי – מתן הוראות בכתב או בע"פ, ללא קבלת משוב עליהן.

דפוסים הרסניים

  1. טשטוש – לא ברורה חלוקת התפקידים, דברים נופלים בין הכיסאות, לחלופין כפילויות בתהליכי עבודה.
  2. פלישה – למרות שחלוקת התפקידים ברורה, יש פלישה (של אחד הצדדים) לתפקיד של האחר.

 

הקשר בין סוגי הגבולות והתקשורת לבין דפוסי יחסי הגומלין

הטבלה להלן מפרטת את סוגי הגבולות ויחסי הגומלין האופייניים לכל דפוס תקשורת.

סינרגיה 2

© (1996) ד"ר רמי בן ישי – כל הזכויות שמורות

תרשים מס. 2 – יצירת דפוסי יחסי הגומלין מסוגי הגבולות והתקשורת

 

כיצד נשפר את הסינרגיה בארגון ?

שלב א' – זיהוי תמהיל דפוסי יחסי הגומלין הקיים

באמצעות שאלון מובנה ניתן למפות  את תמהיל דפוסי התקשורת הנתפס (סוביקטיבי).

 

שלב ב' –  הגדרת הסינרגיה הנדרשת

הגדרת חזון או מטרת על –  "המציאות החדשה" של יחסי הגומלין כגון: שירות מהיר ואיכותי ללקוחות תוך שמירה על תקציב ולוחות זמנים.

 

שלב ג' – ביצוע תהליכי שינוי והטמעת השינוי

במהלך שלב זה נפעל לצמצומם של הביטויים של דפוסים הרסניים (טשטוש, פלישה ונתק).

יש לשים את הדגש על הגדרת גבולות ברורה ומוסכמת, הכרה בחשיבות השונות, הדרכה ופיתוח צוות ומיומנויות ניהול.

 

דגשים ייחודיים:

  • בכל קשר או חיבור נמצא את כל שבעה דפוסים. האתגר אינו בעצם קיומם אלא בתמהיל הנכון ביניהם – ניהול נכון של תמהיל הדפוסים יבטיח הצלחה בהשגת המטרות שהוגדרו.
  • דפוסים הם סובייקטיביים. כך, לדוגמה, דפוס פלישה יוגדר ככזה ע"י הנפלש ורק לעיתים רחוקות על ידי הפולש. עם זאת הבעיה מחוית הפלישה תשפיע על שני הצדדים ועל הארגון כולו.
  • סינרגיה אינה בהכרח "כימיה" – יצירת סינרגיה אינה מחייבת את קיומה של כימיה בינאישית בין השותפים למערכת יחסי הגומלין. יתרה מזאת ניתן ליצר סינרגיה גם בכפיה – בעיקר אם העובדים/ מנהלים – מאמינים שהכפיה עשויה להיות לטובתם לטווח ארוך. כמובן שעדיף אם יש כימיה ביניהם שכן אז יהיה לנו הרבה יותר קל לחזק אותה, ולשמר אותה לאורך זמן.

 

תפוקות התהליך

הובלת תהליכי שינוי תוך כדי שיפור הסינרגיה בארגון מביא להטמעה חלקה יותר של תהליך השינוי,  ומצמצם התנגדויות. הטמעת חשיבה סינרגטית בארגון מביאה לשיפור תפוקות, חסכון, יעילות ומשפיע על השורה התחתונה –  שיפור רווחים. זאת כתוצאה, בין השאר, משיפור בתחומים הבאים:

  • רכישת שפה חדשה המאפשרת שיפור מהותי באיכות יחסי הגומלין בין השותפים המנהלים והעובדים.
  • מניעת עמימות בהגדרות תפקיד, אחריות וסמכות (דפוס הטשטוש) מקלה על זרימת תהליכי העבודה, ובמקרים רבים גם לשיפור במוכנות לעסוק בתחומים מעבר להגדרת התפקיד הצרה.
  • ניהול נכון של קונפליקטים הנובעים ממצבי פלישה וטשטוש – הפניית אנרגיה מקונפליקטים לצמיחה.
  • שיפור בכושרו של הארגון לתפקד בביזור סמכויות ותוך התמחות בשווקים, במוצרים ובשירותים שונים.
  • קשר טוב יותר ללקוחות – הבניה טובה של סמכויות ושיפור תהליכי הביצוע מביאה לקפיצת מדרגה ביכולת החברה לטיפול מהיר וגמיש בצרכי מגוון הלקוחות.
  • הארגון רוכש מיומנויות כיצד להשתנות מבלי לאבד את איזונו הפנימי והחיצוני. אלה מאפשרים להתמודד בקלות יחסית עם תהליכי שינוי (כגון מיזוגים/ רכישות נוספים) בעתיד.

 

לסיכום: תפיסת הסינרגיה מתחברת לאסטרטגיה וליעדי הארגון – ומאפשרת לאנשי משאבי אנוש לסייע לארגון בהשגתם, ובכך לשדרג את מעמדם ותרומתם לארגון. התפיסה מגובה במתודולוגיה סדורה הכוללת, תהליך ושאלון מובנים מחד, אך גמישים על מנת להתאים למאפייני הארגון מאידך.  היקף המאמר לא איפשר להציגם בהרחבה. קוראים המעוניינים להרחיב בנושא, מוזמנים לפנות על פי הפרטים בסוף המאמר.

בחלק השני של המאמר נביא ניתוח אירוע לדוגמה – כיצד להצליח לממש את הסינרגיה הטמונה במיזוג.

 

ד"ר רמי בן ישי

* הכותב ד"ר רמי בן ישי הינו ראש מרכז סינרגיה לשיפור יחסי הגומלין. יועץ ארגוני בעל ניסיון עשיר בניהול, הוראה וייעוץ. מפתח גישת הסינרגיה, מודל ושאלון 7 דפוסי יחסי גומלין שנוסה בהצלחה רבה, בעשרות פרויקטים במגזר הפרטי, הציבורי וההתנדבותי. חבר בכיר באיפ"א, הארגון הישראלי לפיתוח ארגוני, וב- IODA , הארגון העולמי לפיתוח ארגוני. באחרונה יצא ספרו "סינרגיה ארגונית –  איך תפיק יותר מהמשאבים הקיימים כלים מוכחים וחדשניים לשיפור התפוקות ולהגדלת ההכנסות על ידי שילוב הכוחות בארגון".

לפרטים נוספים     rami@ben-yshai.com

 סנרגיה ארגונית

 

 

 

[1]  לקורא המבקש להעמיק בנושא שינוי וההתנגדות לו, מומלץ לפנות לספרו של פוקס, ש., (1998), הפסיכולוגיה של ההתנגדות לשינוי, הוצאת אוניברסיטת בר-אילן, רמת גן.

[2] להרחבה על "חווית המסע המהנה" בהצבת מטרות ראו בספרו של טל בן שחר (2015), באושר ובאושר, כיצד לחיות חיי סיפוק ושמחה, פסיכולוגיה חיובית בחיי היומיום, מטר, תל-אביב. בן שחר גם מתייחס למושג "אזור ההעזה" – שביל הזהב בין אזורי הנוחות והחרדה. שביל זהב זה מאפשר לנו לוותר לעצמנו ולהרגיש בטוחים יותר לוותר על אזור הנוחות, בידיעה שאפשר לחזור אחורה כאשר אנחנו מרגישים חרדה.

 

 

The post שיפור יחסי הגומלין ויצירת סינרגיה בארגונים appeared first on סטטוס.

דור 4.0: אמיר מיטווך מונה למנהל הפיתוח העסקי בחברת מיטווך 

$
0
0

פורסם: 26.4.16  צילום: יח"צ

 

אמיר מיטווך (30) מונה למנהל הפיתוח העסקי בחברת מיטווך –  חברת ה- IT הוותיקה ביותר בישראל. במסגרת תפקידו הוא יעסוק בפיתוח מיזמים ופעילויות חדשות בחברה, הן בתחומים שבהם מתמקדת החברה באופן מסורתי והן בתחומים חדשים.

אמיר החל את דרכו בחברת מיטווך בחטיבה לציוד מחשוב, לאחר מכן הצטרף לחטיבת התקשורת בחברה, ובהמשך עסק במספר נושאים בחברה, טרם מינויו כמנהל הפיתוח העיסקי.

אמיר מיטווך הוא בן הדור הרביעי של משפחת מיטווך בישראל, אשר החלה את פעילותה בארץ לפני יותר מ- 80 שנה, ב- 1933. הוא נינו של מייסד החברה בישראל: יצחק אויגן מיטווך, אשר הוא ובניו היו בין ראשוני אנשי עיבוד הנתונים בארץ. כנציגתה של חברת NCR העולמית כאן, ליוותה חברת מיטווך במשך השנים את התפתחות ענף המחשוב בארץ, בתחומים שונים. מיטווך היא בין החברות המובילות כיום בתחום ה- IT בישראל.
אמיר בעל תואר ראשון במנהל עסקים, עם התמחות במימון, מהמרכז הבינתחומי בהרצליה, ובעל תואר שניMBA  מהמכללה למינהל.

 

The post דור 4.0: אמיר מיטווך מונה למנהל הפיתוח העסקי בחברת מיטווך  appeared first on סטטוס.

Viewing all 938 articles
Browse latest View live